El circ és el gresol de totes les arts. Al nostre projecte Reus Circ Social practiquem un procés lúdic d’ensenyament-aprenentatge de tècniques circenses, que anima als nens i joves a descobrir el sentit d’una vida saludable (autoconeixement), de superació personal (creixement) i de compromís comunitari (transformació social).

A les nostres sessions de circ practiquem l’equilibri i l’acrobàcia, els malabars i els aeris, el clown i també altres dinàmiques grupals. Estructurem cada sessió d’acord amb uns rituals de benvinguda/comiat, una combinació de treball físic i mental i un èmfasi en els aspectes relacions del treball en equip.

El valor transversal que recorre tot el nostre aprenentatge i la creativitat darrera les arts del circ és la compassió. Entenem per compassió el treball sacrificial que ens fa prendre consciència del malestar aliè i ens ajuda a alleujar-lo. El procés que desencadena la pràctica del circ ens facilita detectar aquest malestar, de vegades desapercebut o ignorat a nens i joves, i ens capacita per donar-li resposta.

Com a família del circ i “pelegrins de l’Alegria” (en expressió de Pepe Tonetti), treballem plegats amb passió per alleujar els mals del món i portar tothom a viure en plenitud. El doctor Reg Bolton descriu molt bé com aquest procés actúa en els més joves: 

«Els nens han de somiar. Al circ, ells viuen els seus somnis.

Els nens han de córrer riscos. Per això està la infantesa. Així és com aprens.

Els nens necessiten tocar a les persones. Necessiten ser capaços de confiar físicament en ells mateixos i en altres persones.

Els nens necessiten mostrar-se als altres. Han de ser vistos i escoltats. Mitjançant les actuacions, aprenen a ser vistos i escoltats adequadament.

Necessiten ser notats, necessiten ser aplaudits.

El nen que passa amb èxit a través d’aquestes coses -Somnis, Risc, Confiança i Mostrar-se a altres – té unes possibilitats majors de créixer com un adolescent saludable i un adult amorós i productiu».

Reg Bolton

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Estem construint aquesta pàgina i aviat la tindrem a punt per mostrar tot el nostre treball i els nostres somnis.

Si vols que el foodtruck «La Ganxeta» estigui a prop teu, pots contactar al 646 36 79 05 rafaarencon@hotmail.com …I gaudiràs d’uns deliciosos french tacos!